Neuro-hacking - как да подобрим работата на мозъка си при бърнаут?

Neuro-hacking - как да подобрим работата на мозъка си при бърнаут?

Много често се чувстваме, сякаш не можем да продължим напред. Прекарваме часове и часове в работа, а не виждаме никакви успехи. Тогава ни идва да се откажем, започваме да омаловажаваме своите способности, но пренебрегваме какво иска да ни каже нашето тяло. То всячески ни показва, че нещо не е наред, но ние избираме да го игнорираме.

Тогава говорим за бърнаут.
Синдромът на професионалното прегаряне, познат още като бърнаут, представлява психоемоционално състояние на преумора, апатия и липса на ефективност на работното място. Тук не става въпрос просто за стрес, а за раздразнителност, емоционално отчуждаване и дори загуба на идентичност. 

Когато сме преуморени, стъпваме по тънък лед.
Много е важно да се прави разлика между истинското желание да промените сферата на работата си и умората на мозъка, защото бърнаутът води до ниска адаптивност и неспособност за вземане на правилни решения. Дори и да се чувствате неефективни и притиснати до стената - ако започнете да сменяте професията си в това състояние, можете да направите живота си много по-труден, а ние не искаме това.

Ако искаме да се справим с прегарянето и да вземем правилните решения, трябва да подобрим адаптивността на мозъка си!

Методът Neuro-hacking ни помага:
Да подобрим възприемането и научаването на нова информация
Да се справим с нашата раздразнителност
Да се научим да мислим креативно
Да бъдем ефикасни на работното си място и да бъдем най-добрата версия на себе си!

Ако изпитвате симптоми на бърнаут, не се колебайте да потърсите специализирана помощ и знайте, че не сте сами в това. Заедно сме по-силни в борбата си!