Какво е Native4Native

Native for Native е платформа, създадена, за да предостави висококачествена психологическа грижа чрез онлайн сесии, провеждани на български език от акредитирани български психолози и психотерапевти, които имат дългогодишен опит в сферата на психологическото здраве. Основна цел на платформата е осигуряване на конфиденциална и надеждна психолгическа подкрепа за всички българи по света, които искат да подобрят качеството си на живот и да се погрижат за психологическото и емоционалното си благоденствие. 

Как работи Native4Native?

Native for Native е високо защитена платформа и ви позволява сами да изберете специалист, чиято експертиза най-добре отговаря на вашите предпочитания, интереси, настоящи нужди, търсения и затруднения. За целта е необходимо да се регистрирате безплатно в платформата и да изберете професионалист, с когото желаете да проведете първата си онлайн сесия. Запазването на час става бързо и лесно, през профила на желания психолог или психотерапевт, където ще намерите неговия график със свободни часове за сесии. Резервирайте удобен за вас час за онлайн консултация, която може да проведете от всяка точка на света, разполагаща с интернет връзка. 

За повече информация относно работа с платформата, моля прегледайте секция Как работи

 

Защо да потърся психологическо консултиране?

Всеки от нас преминава през предизвикателства и трудности от различно естество, които причиняват тревога, болка, фрустрация, усещане за безпомощност и гняв. В такива случаи психологическата подкрепа от опитен, сертифициран експерт може да ни помогне да погледнем ситуацията си от различни ъгли, да "храносмелим" емоциите си, да мобилизираме нови ресурси за справяне, да подобрим отношенията си, да осмислим и регулираме поведения и мисловни модели, които ни пречат да постигнем успеха и удовлетворението, към които се стремим. Чрез терапевтичните онлайн сесии с квалифициран професионалист ние може да подобрим качеството си на живот, емоционалното си и психологическо здраве, както и да работим в посока личностно развитие, саморефлексия, трансформация, качествено свързване с другите, подобрено самочувствие и автентично изразяване на нашата същност, потребности и таланти. 

При какви състояния могат да ми бъдат полезни специалистите на платформата Native4Native?

Всички терапевти и психолози в платформата са сертифицирани специалисти със среден професионален опит от над 15 години и различна експертиза в сферата на психологическото здраве. Темите, за които може да получите надеждна и конфиденциална подкрепа могат да бъдат свързани със справянето с травма, загуба, стрес, тревожност, паник атаки, депресия, безсъние, страхове и фобии, зависимости, хранителни разстройства, отношение към тялото, междуличности отношения и връзки, въпроси свързани с родителството, семейни отношения, сексуалност, самочувствие, личностно развитие, професионални казуси и екзистенциални теми, и много други. В профила на всеки един психолог можете да се запознаете с конкретните области на компетентност.

 

Какви са предимствата на онлайн психологическото консултиране?

В постоянно променящата се динамика на днешния свят, която изисква адаптация и гъвкавост, а времето сякаш все не ни стига, онлайн психологическото консултиране е възможност да получите професионална и надеждна подкрепа по бърз и удобен начин, практически от всяка точка на света. Не е необходимо да пътувате, нито да живеете в същия град или държава, като избрания от вас терапевт. Това улеснение и удобство ви дава възможността да се погрижите за психологическото си здраве, инвестирайки възможно най-малко време в логистика и транспорт.

Друго предимство на онлайн консултирането се състои в това, че можете да проведете всяка сесия от мястото, което вие намирате за най-комфортно и предразполагащо. Това може да е собственият ви дом, уединено място в офиса или пък ваканционната ви локация – практически вие можете да получите психологическа консултация където и да се намирате, стига да разполагате с работещо устройство с интернет и регистрация в платформата Native for Native. Също така, платформата ви дава възможността да изберете сами най-подходящия за вас експерт от списък със сертифицирани професионалисти с доказан опит и акредитация в многобройни и различни сфери на психологическото консултиране.  

По какъв начин се гарантира конфиденциалността на споделената от мен информация?

Първи приоритети още при създавнето на платформата Native for Native са сигурността и конфиденциалността на нейните клиенти и психолози. Платформата предоставя на всеки психолог от мрежата специализирано устройство и използва високозащитена, криптирана система за съхранение и обмен на данни по такъв начин, че вашата комуникацията е единствено достъпна за вас и за избрания консултиращ експерт - дори администраторите на Native for Native нямат достъп до тази информация. 

Native for Native е единствената платформа в България за онлайн психологически консултации, която е постигнала съответствие с американския стандарт HIPAA, което е допълнителна гаранция за сигурност и конфиденциалност.

 

Как да защитя профила си?

Има няколко основни, правила, които трябва да спазвате за да гарантирате сигурността на вашия профил

 • Не предоставяйте данни за достъп до профила си на никого
 • Използвайте "силна парола" - комбинация от минимум 6 символа, включваща малки и главни букви, числа и по възможност специални символи
 • Не записвайте паролата си в четим вид - използвайте услуги за управление на пароли
 • Служител на Native for Native НИКОГА няма да поиска от вас данни за достъп или друга чувствителна информация - представяне за служител е най-често срещаната измама в интернет
 • По възможност използвайте сигурно устройство - такова, до което имате достъп само вие
 • При най-малкото съмнение, че вашата парола е компрометирана, я сменете веднага през вашия профил

Самият аз съм сертифициран експерт по психологическо здраве, как мога да се включа в платформата?

Моля, пишете ни и ще се свържем с вас, за да дискутираме апликацията ви и възможностите за участие в платформата. 

Колко дълго време мога да посещавам онлайн сесии?

Това зависи единствено от вашите специфични и индивидуални потребности, затруднения и цели. Някои хора имат нужда от еднократна консулатция, в която "да поговорят с някого", след което намират търсеното усещане за освобождение, посока, облекчение или просто разбиране и приемане. Други споделят, че за тях психологическото консултиране има най-осезаем ефект, след като задълбочат работата си с избрания терапевт в продължение на няколко седмици, в които да изследват и работят по своя казус на многопластово ниво.

Немалка част от хората предпочитат да инвестират време и ресурси в дългосрочна терапия, която им дава възможността да работят в посока задълбочено изследване на своята лична история, ментални модели, емоционални нужди и установени поведения с цел осъзнаване, развитие, трансформиране и хармонизиране на различни сфери от живота, отношенията и личността. Всеки човек в различен етап от живота си има нужда от различна психологическа подкрепа, за чието времетраене няма рецепта и правила, но прогресът, промяната и новите открития по пътя могат да бъдат добър индикатор за следващите необходими стъпки в терапията. 

Мога ли да получа онлайн консултация за двойки?

Да. Изберете психолог и се свържете с него чрез системата за съобщения в платформата, за да получите допълнителна информация.

Мога ли да запазя час за консултация на моето дете, което е непълнолетно?

Да, като за целта е необходимо да изберете професионалист, който изрично е обозначил в своя профил, че е сертифициран експерт в работата с деца и/или юноши. Консултациите протичат задължително през профил на родител/настойник, тъй като регистрация в платформата на непълнолетни лица не е позволена. Необходимо е подписване на декларация за съгласие от родител/настойник и качването ѝ на вашия профил преди започване на консултацията. Повече информация може да получите от избрания от вас психолог.

Колко сесии са необходими, за да се почувствам по-добре?

Темпото на търсения от вас прогрес или желаната промяна зависи в огромна степен от естеството на индивидуалните затруднения и потребности. Някои от терапевтичните подходи, с които работят нашите професионалисти, включват краткосрочна терапия, при която подобрението може да настъпи само след няколко сесии. Други подходи са насочени към дългосрочна и задълбочена работа, защото те са ориентирани към справяне с отдавна установени модели на функциониране и мислене, които човек създава в ранния етап на живота си - понякога без дори да помни кога и защо. След първите няколко сесии, избраният от вас професионалист ще може да ви даде насоки относно това кой психологически подход би бил подходящ за вашия индивидуален казус и заявка за терапия, както и за приблизителната очаквана продължителност на тази терапия. 

Като ориентир за нашите клиенти може да кажем,че краткосрочната терапия варира между 6 и 12 сесии, като тя е фокусирана предимно върху изражението и облекчаването на симптоматиката. Средно дългата и дългосрочната терапия трае между 6 и 12 месеца и нейната цел е да открие и да работи с дълбоки и често скрити уязвимости на характера и психиката, като по време на този процес често се случва стари и забравени проблеми да "изплуват" в терапията и да изискат вниманието на клиента и терапевта. 

 

Каква е продължителността на една онлайн сесия?

Стандартната онлайн сесия е 60 минути. При необходимост продължителността на консултацията може да бъде допълнително договорена с избрания от вас терапевт или психолог.

Как се заплаща сесията?

След като се регистрирате безплатно в платформата Native4Native и създадете своя личен профил, Вие може да изберете с кой от нашите експерти искате да проведете сесия и да запазите удобен за вас час. След като запазите своя час за консултация, влезте в "Заявки за консултация" в личния си профил. В колона "Действие" срещу съответния час следва да изберете бутона "Плати", който ще ви отведе към защитената система на PayPal за осъществяване на плащането. След успешно заплащане ще намерите линк към провеждане на онлайн сесията отново в профил секция "Заявки за консултация", непосредствено до таблицата с Вашите заявки. Линкът ще бъде активен един час преди започване на Вашата консултация.

Колко струва една онлайн сесия?

Всеки психолог от мрежата на Native4Native определя цената за своята онлайн сесия. След регистрация и вход в системата ще можете да видите цената за сесия на всеки психолог на неговия профил.

В кои случаи платформата Native4Native не е за мен?

Психологическото консултиране, предлагано от Native4Native, не е за вас, ако:

 • Имате мисли, свързани с това да нараните себе си или друг
 • Вие сте непълнолетни или за вас се грижи законен настойник
 • Намирате се в застрашаваща живота ви ситуация
 • Диагностицирани сте с умствено заболяване и сте насочени към психиатрична грижа
 • Необходима ви е психологическа оценка или психотерапевтично консултиране, назначено от съд или друга институция
 • Не разполагате с устройство, което може да осъществи интернет връзка или нямате работеща интернет връзка

 

Как да избера психолог?

В меню Психолози можете да изберете най-подходящия за вас психолог, като се запознаете с подробната информация, представена за всеки от тях. С помощта на филтрите, зададени в менюто, можете да изберете само тези психолози, които предлагат търсената от вас област на компетентност. След като направите безплатна регистрация в платформата Native4Native, ще имате и пълен достъп до календара и цените на психолозите. За допълнителни въпроси, моля не се колебайте да се свържете с екипа на Native4Native на Контакти.

За какво да внимавам ако живея извън България и в различна часова зона?

Запазването на онлайн сесии през платформата Native4Native е в българско време. Можете лесно да пресметнете часовата разлика с локацията, на която се намирате, от тук

Как да запазя час?

След като сте се регистрирали в платформата и направили своя избор на подходящ за вас психолог, можете да влезете в личната му страница, като натиснете върху снимката. С бутона "Заявка за Консултация" имате достъп до графика на психолога и свободните часове. Можете да запазите час бързо и лесно, като натиснете удобните за вас дата и час. В случай, че психологът е зает в определен ден и час, те ще бъдат оцветени в сиво и няма да имате възможност да ги изберете. За допълнителни въпроси, моля не се колебайте да се свържете с екипа на Native4Native на Контакти.

Мога ли да отменя или сменя часа си за онлайн консултация?

Влезте в "Заявки за консултация" в личния си профил. До 24 часа преди започване на часа Ви, в колона "Действие" срещу съответния час ще намерите опция за отказването му.