Любовната азбука на тялото ни - Как да тълкуваме невербалната комуникация и да общуваме ефективно? Част 3

Любовната азбука на тялото ни - Как да тълкуваме невербалната комуникация и да общуваме ефективно? Част 3
Като средство за комуникация, невербалните знаци на любовта съществуват от милиони години. Дори до днес ние все още изразяваме своите емоции и чувства предимно чрез тях. Позите, жестовете и мимиките са универсални знаци за привличане или отблъскване във всички общества и култури, затова е важно да се научим да ги разбираме.
 
Как да се държим на първа среща?
На първата среща за едни е достатъчна само една лека усмивка, за да разберат посланието на телата си. Всъщност тя е нашия първи, най-сигурен съюзник в общуването с околните и в любовта. Искрената усмивка се познава веднага, когато човек не се преструва, а се весели от цялата си душа. Неговите очи също вземат участие и заблестяват повече от обичайното. На първата ни среща най-важно е да бъдем естествени. 
 
Езика на тялото ни
Данните от направени проучвания сочат, че 55% от това как ви възприемат останалите, зависи от външния вид и езика на тялото, 38% - от това как говорите и едва 7% от съдържанието на думите ви. Използвайки тази статистика, ние ще ви кажем няколко безопасни и ефективни начина да направите добро впечатление на човекът, когото харесвате.
 
Дали привличането е двустранно?
Според психолозите човек взема 87% от информацията с очите си, 9% с ушите си и само 4% - с другите органи на осезанието. На всеки един от нас се е случвало да се пита как ли го  възприема обекта на неговите чувства и желания. На този въпрос може да се отговори само ако внимателно наблюдаваме жестовете при среща с него. 
 
Триъгълникът на флирта
Когато гледаме някого, който не ни е близък, нашите очи стоят на нивото на очите на събеседника ни. Между приятели погледа се снижава под нивото на очите и се движи формата на триъгълник от едното към другото око и надолу към носа и устата. Когато започваме да флиртуваме триъгълника на движение на погледа се уголемява, за да огледаме тялото на обекта на флирта. Съответно колкото по-интензивен става флирта, толкова повече погледа се задържа върху очите и устните на нашия обект.
 
Как да покажем своя интерес?
Нищо не би могло да ви обвърже по-ефективно от това да повтаряте огледално действията на обекта на желанията ви. Когато за първи път видим някого, към когото изпитваме влечение, повдигаме незначително вежди за около 5 секунди. Ако от друга страна ни харесват обратно, съответния човек също повдига своите вежди. Наблюдавайте движенията на ръцете и краката на обекта на вашите чувства. Хората имат склонност да насочват тялото си към човека, от който се интересуват. Ако харесвате някого, зениците ни се разширяват и започваме да мигаме по-често. Ако човекът отсреща също  е привлечен към вас, несъзнателно ще се опита да настигне честотата на вашето мигане, за да остане в синхрон, което ще накара и двама ви да се почувствате по-привлечени един към друг.
 
 
Как да разберем мислите и чувствата на мъжа срещу нас? 
Съществуват доста визуализиращи знаци в поведението на един мъж, които показват истинските му чувства и намерения. 
 1. Наклонена глава - този подсъзнателен сигнал показва, че мъжът е безразличен и чака жената да бъде по инициативна от двамата. 
 2. Пръсти на краката, сочещи навътре (върховете на обувките му са извити един към друг) -  това е знак, че човекът се изнервя и се притеснява от мнението ви за него. Той е несигурен. 
 3. Прегърбени напред ръце (докато наблюдава, изведнъж придвижва рамене напред) - така той проявява закрилническия си инстинкт; тази поза красноречиво говори за привличане, което е дълбоко и сериозно емоционално подплатено. 
 4. Свити устни (преди да отговори на някой сериозен твой въпрос, той свива устни или ги прехапва) - това е знак , че той не ти казва истината докрай...или въобще. 
 5. Скрити длани (докато жестикулира вие виждате само горната част на ръцете му или държи ръцете на масата) - това значи,че той се опитва да спечели контрол над ситуацията.
 6. Галене по главата (той прокарва пръсти през косата си) - за мъжете това е единственият начин да изкажат суетност и да се харесат.
 
Как да разберем мислите и чувствата на жената срещу нас? 
 1. Когато една жена задържи погледа си върху някой за около 5 секунди, тя не просто разпознава мъжа отсреща - това е знак за привличане и желание. Безусловен рефлекс е, когато мозъка насочва тялото към най-важния за него обект в стаята под прав ъгъл. 
 2. Няколкократно кръстосване на краката привлича мъжкото внимание и означава, че изпитва симпатия към избрания обект. 
 3. Накланянето на главата е свенлив знак, възприеман от мъжете като предложение. 
 4. Когато прокарваме пръсти през косата си, повдигаме шия всъщност целим привличане на мъжкия интерес, чрез демонстрация на силните си страни. 
 5. Случайният допир на другия също изразява симпатиите към мъжа. Освен при флирта жестовете на тялото са показатели за отношенията във всяка една връзка.
 
 
Как да тълкуваме докосванията?
 1. Когато мъжа държи жената с лявата ръка, той е чувствителен и има нужда жената да бъде водещата половинка. 
 2. Когато мъжа държи жената с дясната ръка, той е интелектуалец и се нуждае от чувствена жена. 
 3. Ако я е прегърнал през врата с дясната си ръка, той иска да има надмощие във връзката и тя да го слуша безприкосновено. 
 4. Ако я е прегърнал през врата с лявата ръка е страшно ревнив, въпреки че не го показва. 
 5. Ако взаимно са преплели пръсти и са ги стегнали силно се предполага, връзката е отскоро, но се чувстват дълбоко свързани. 
 6. Прегръдка през кръста свидетелства за стремежа да докажат, че двамата ще преодолеят всичко. 
 7. Ако жената прегръща партньора си през врата му доказва, че се гордее с него и го обича. 
 8. Ако обичат да се държат за ръка и двамата знаят, че нищо не заплашва чувствата им и любовта не се нуждае от доказателства.