ISO 45003 - психично здраве на работното място: HR мениджъри и експерти

Интерактивен семинар за запознаване и задълбочено разглеждане на новия световен стандарт ISO45003 за психично здраве на работното място, насочен към HR мениджъри и експерти по здравословни и безопасни условия на труд.

14:00 - 15:30

18 октомври 2021
Начало » Събития » ISO 45003 - психично здраве на работното място: HR мениджъри и експерти

Вход 125,00лв

(не е включено ДДС)
ISO 45003 - психично здраве на работното място: HR мениджъри и експерти

За кого е подходящ този семинар?

HR мениджъри и експерти по здравословни и безопасни условия на труд, предоставящи специализирани услуги в областта на психичното здраве и управлението на психосоциалните рискове.

Програма

 1. Въведение в стандарта (25 мин)
 2. Въпроси и отговори (20 мин)
 3. Възможности и изисквания - задълбочен анализ (25 мин)
 4. Въпроси и отговори (20 мин)

Водещи

Пламен Димитров

Психолог, Психотерапевт

Д-р Пламен Л. Димитров е психолог и екзистенциален психотерапевт с 37-годишен международен стаж в областта на психологичното и организационното консултиране, кризисната интервенция, създаването и реализацията на корпоративни програми за психосоциално подпомагане на служителите (Employee Assistance Programs), екипното и организационното възстановяване, укрепване и развитие. Член на екипа на Native4Native.

още...

Полина Василева

Психолог, Психотерапевт
Регистриран психолог, психотерапевт и организационен консултант, член на екипа на Native4Native.

още...

Регистрация и технически изисквания за участие

За участие в събитието е неободимо да имате:

Стъпки за участие:

 • Използвайте бутон Регистрация най-горе или най-долу на тази страница и следвайте инструкциите за регистрация
 • Информация и подробни инструкции за участие ще получите след успешно плащане на имейл, с който сте регистрирани в Zoom
 • Използвайте информацията по-горе за вход в интерактивния семинар на датата и часа, в които е обявено събитието (най-горе на тази страница)

Подробна информация

Новоприетият международен стандарт ISO 45003:2021 касае пряко грижите за психичното здраве на работното място и разширява възможностите на организациите и специалистите в тази област – психолози, психотерапевти и психиатри, - да реализират съвместно с отговорните работодатели действащи програми за превенция, профилактика и рехабилитация на психоемоционалните, поведенчески и психично-здравните проблеми на служителите включително планирането, внедряването на интегрирани програми за психологическа подкрепа на служителите (Employee Assistance Programs).

Практическият опит при внедряването, функционирането и подобряване на системите за управление по сходни международни стандарти показва, че е особено важно да се вникне в съдържанието и да се осмислят конкретните възможности на стандарта в рамките на добре подготвени и достъпни тренинг семинари, насочени както към висшето ръководство и мениджърите на организациите, така и към професионалистите в областта на управлението на човешките ресурси и в областта на грижите за психичното здраве на работното място.

Някои от въпросите разглеждани в уебинара:

 • Какво е съдържанието и структурата на стандарта ISO45003:2021?
 • Какви са основните връзки между досега действащите стандарти в областта на здравето и безопасността на работното място и ISO45003:2021?
 • Какви са основните изисквания за документацията и дейностите по внедряване на ISO45003:2021?
 • Какво означава "мислене, основано на оценка на риска за психичното здраве на работното място"?
 • Как ще изглежда документацията на система за управление в съответствие с изискванията на ISO45003:2021?
 • Как да планираме и въведем програми за грижи за психичното здраве на работното място съответстващи на изискванията на ISO45003:2021?
 • Какви обучения следва да се планират за персонала?
 • Как да изградим Интегрирана система/програма за грижи за психичното здраве на работното място в организацията ни?