Психолог Ваня Чолакова
Професионален опит

Области на компетентност

Самоусъвършенстване, себепознание, себеувереност и самопомощ
Тревожност и безспокойство
Детско-юношеска психология
Справяне със стрес и тревожност
Паник атаки
Страхове

Демографски данни

Възрастни
Деца
Юноши

Образование

Магистър психолог

Асоциации и членства

Българска Асоциация по Хипноза

Език

Български език

Ваня Чолакова

Психолог

Завършила съм магистратура по психология във Велико Търновския Университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ . 

Член съм към Българска Асоциация по Хипноза от 2015г, с председател Иво Величков, както и сертифициран хипнотерапевт към същата школа.   

Имам следдипломна специализация към Българската Асоциация по Когнитивно-поведенческа Психотерапия.

Изкарала съм обучение за онлайн психологическа работа kъм VITAE: индивидуално и фамилно психологическо консултиране в групи. 

Преминала съм обучение към Института за терапия и екпресивни изкуства гр. София с директор: Елица Великова - арттерапия за деца,  юноши,  тинейджъри, възрастни  и двойки.  Арттерапията се съчетва чудесно с актьорското майсторство и музиката. Подходяща е както за смъкване на напрежението, така и за бърнаут, травми е др. 

И не на последно място, разбира се при Деница Андонова, се запознах с много бърз и лесен начин за справяне трудностите K-power - тест и лечение.  

Мога да предложа подходящи техники и насоки за справяне с паническо разтройство, фобий, страхови тревожности, стрес и травми. 

Всеки случай се работи чрез индивидуален подход! 

За мен най-важното е връзката между психолога и клиента. Тя да бъде искрена и чиста, тьй като терапията е равна на свобода. Намирането на себе си, отваря врати, за да намериш най-доброто решение. Всеки от нас допуска грешки, без които няма, как да се осъзнае ако ги няма. Пътят, който ме води е автентичното творчество на сензитивността ми.