Психолог, Психотерапевт Славена Попова

Области на компетентност

Баланс личен-професионален живот
Тревожност и безспокойство
Справяне със стрес и тревожност
Взаимоотношения

Демографски данни

Възрастни
Двойки
Деца

Образование

Магистър по позитивна психология от Пловдивски университет
Магистър по педагогика на изобразителното изкуство с диплома от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Език

Български език

Славена Попова

Психолог, Психотерапевт

Искате да постигнете осъзнат, качествен и пълноценен живот? Задавате си въпроси и имате готовност да изследвате и търсите отговорите? За това е нужна лична работа и често за това е необходимо да бъдете подкрепени и асистирани в личните си търсения в една неутрална и независима среда, било то и виртуална. Трудно Ви е да се доверите? Подавам Ви ръка. Можем да тръгнем по пътя на вашите търсения заедно…

Коя съм аз? Аз съм просто човек, който е преминал през лична работа и множество обучения и посветил живота си да помага на хората да живеят все по-добре. В този път заедно, важен/важна сте Вие. Аз съм тук за Вас.

Работя с хора на базата на различни експресивни психосоциални подходи – психодрама, социометрия, групова динамика, ролеви анализ, ролева игра и др. – за подобряване на социалното функциониране на човека и повишаване на неговата житейска и личностна ефективност. Ползвам аналитичната теория на Лакан, познанията си в системна терапия и емоционално-фокусирана терапия за двойки. В професионалния си път осъществявам срещата между изкуство и психотерапия.

Магистър по педагогика на изобразителното изкуство с диплома от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Магистър по артистични психосоциални практики, следдипломна квалификация по консултиране и психотерапия с диплома от Нов Български Университет.

Магистър по позитивна психология от Пловдивски университет. Психодрама асистент, дипломирана от Психотерапия 2000 и Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“, Директор на Психодрама с деца, дипломирана от Психодрама център Орфеус. Сертифициран теледрама практик към Международен Теле`драма институт.

Он-лайн работя по метода теледрама и съм в сертифицирана в към International T`eledrama Institute (ITI). Методът използва психодрама и други действени методи за консултиране и терапия, специално адаптирани за онлайн работа индивидуално и в група.