Психолог, Логотерапевт Магдалина Алтаванска

Области на компетентност

Самоусъвършенстване, себепознание, себеувереност и самопомощ
Взаимоотношения
Справяне с гнева и агресията
Справяне със стрес и тревожност
Травматични преживявания
Тревожност и безспокойство
Детско-юношеска психология
Баланс личен-професионален живот
Страхове
Философия на живота

Демографски данни

Възрастни
Двойки
Деца
Юноши

Образование

• Магистър-Психолог специалност „Психология и Психопатология на развитието“ ВСУ „Черноризец Храбър“

Асоциации и членства

Дружество на Психолозите в Република България

Език

Български език
English

Магдалина Алтаванска

Психолог, Логотерапевт

Здравето означава цялост на личността - грижа както за тялото и ритъма на живот, така и за емоционалната зрялост и изграждане на пълноценни взаимоотношения.  

Магдалина е психолог, консултант по логотерапия, арттерапевт и основател на Екзистеа – за живот със смисъл. Помага на хората да възстановят усещането си за цялост при житейски предизвикателства като възобновят вътрешната си сила и устойчивост, преоткрият нови възможности и трансформират живота си в смисъл и ценност.

В работата си използва подходите на логотерапия, интегрална психология и арттерапевтични практики в посока за изграждане и развитие на здравословна идентичност; възстановяване на равновесието и градивен изход при житейски промени (лични или професионални), със съпътстващите ги тревожност, страх, загуба на сигурност; за преоткриване на смисъл и ценност при екзистенциални кризи (дефицит на смисъл,  заболяване, смърт); за връщане на удовлетвореността при професионално изчерпване със симптоми на умора и депресия; за вътрешен мир и пълноценни взаимоотношения.

Oпит със семейства, засегнати от Хънтингтън /генетично и дегенаративно/ заболявания към Център за хора с редки заболявания;

Дългогодишен управленски опит на собствена фирма. Фасилитатор на групи за подкрепа, личностно развитие и екипност. Супервайзор на лица заети в социалните услуги.

“Дълбоко ме е грижа за човека, който стои пред мен, протегнал ръка за помощ в труден момент от живота си. Има нещо много силно и свещено в това да бъда допусната до неговите най-дълбоки преживявания и да му помогна да открие своите отговори. Аз вярвам, че в трудността се намира и възможността и че здрав и непоклатим вътрешен център е извор на сила и устойчивост. 

Логотерапията и арт терапията са не само подходи, които използвам в моята психологична практика, но и начин на живот. Всеки от нас твори живота си ежедневно с изборите, които прави; с поведението и взаимодействието си с другите; с отношението си към непроменимото и дори с умението си да страда. А това е фундамент за смислен и пълноценен живот.“