Психолог Лилия Нушева

Области на компетентност

Детско-юношеска психология

Демографски данни

Деца

Образование

Психология - бакалавър

Език

Български език

Лилия Нушева

Психолог

Здравейте! Казвам се Лилия Нушева и съм завършила висше образование със специалност "Психология" в СУ "Св. Климент Охридски".

 

Завърших практическо обучение в родителски кооператив на длъжност стажант-психолог - ранно детско развитие. Там имах възможността да наблюдавам в реална и динамична среда етапа на развитие на различните деца ( на възраст между 2г. и 5г. ), характерологичните им особености, динамиката на взаимоотношенията между тях и динамиката родител - дете; също така работехме в посока разрешаване на конфликти, ненасилствена комуникация и емоционална интелигентност.

 

В бъдеще желая да специализирам в сферата на клиничната психология и различните видове разстройства, зависимост във взамиоотношенията и справяне с травматични събития. Интересувам се и от проблемите на психосоматиката и връзката психика-тяло.

 

При общуването с Вас за мен най-важно ще бъде изграждането на безопасно пространство, в което съществува свобода за споделяне на дълбоките и непреработени емоции и мисли. Вярвам, че целта на един консултант е не да изкорени негативните мисли и чувства у клиента си, а да му помогне при справянето с тях и да окаже искрена подкрепа при преминаването през трудностите. Така клиентът изработва комбинация от много ценни неща - покой, самоувереност, сила на духа и свобода да живее един по-добър живот."