Психолог Калина Иванова

Области на компетентност

Взаимоотношения
Зависимости
Паник атаки
Натрапливи мисли и действия
Травматични преживявания
Самоусъвършенстване, себепознание, себеувереност и самопомощ
Хранителни разстройства
Решаване на конфликти
Справяне с гнева и агресията

Демографски данни

Възрастни
Юноши

Образование

Магистър психолог, специализация - когнитивно-поведенческа терапия, психодрама – ниво личен опит.

Език

Български език

Калина Иванова

Психолог

Имам тринайсет години стаж като психолог, осем от които в клиника по обща психиатрия и зависимости. В работата си използвам предимно техники и методи от когнитивно-поведенческата терапия, която има висока успеваемост при лечение на депресия, състояния на тревожност, фобии, обсесии и панически атаки. Когнитивно-поведенческата терапия е най-широко използвания метод в световен мащаб и е едно от малкото направления в психотерапията с научно доказана ефективност.

Когнитивният подход към емоционалните разстройства се състои в изменение на отношението на човека към самия себе си и към проблемите, които има. Отказвайки се от представата за себе си, като за безпомощна жертва на обстоятелствата, човек започва да се възприема като същество склонно към грешни мисли и идеи, но и способно да се раздели с тях или да ги поправи. Веднага щом определи и след това поправи грешните мисли и съждения, животът на човек преминава на едно по-високо ниво на самореализация.

Завършила съм Магистър по социална психология и през годините съм придобила следните допълнителни квалификации: Сертификати от Обучение по когнитивно-поведенческа терапия, включващи личен опит (250 часа), базови умения (оценка, когнитивно реструктуриране, формулировка, поведенчески експеримент, превенция на рецидив – 150 часа), специализирани умения за работа с разстройства ( тревожност, зависимости, депресии, хранителни разстройства, ОКР, хипохондрия, БАР -170 часа), супервизия 100 часа – общо 670 часа, издадени от „Институт за екология на мисленето” към Българската Асоциация по Когнитивно-Поведенческа Психотерапия. Сертификат за 200 часа личен опит от психодрама център „Орфеус”, Институт за психотерапия, Член на Федерацията на Европейските Психодрама Тренинг Организации.