Цветина Иванова

Психолог

Здравейте, 

Казвам се Цветина Иванова-Шиндарска и съм психолог. 

В работата си като психолог аз намерих своето призвание!  Влагам грижа,  индивидуално отношение и подход към всеки човек, с когото работя.

Психологията е част от моя живот вече 10 години, като през последните  6 години работя активно по специалността си в център  за работа с деца и техните семейства. 

Интересите ми в психологията са свързани с индивидуалното консултиране и психотерапията. Обучавам се в Когнитивно- поведенческа психотерапия за ниво „Консултант“ , като към момента работя под супервизия. 

От опита си до момента осъзнах, че решението за много хора да се консултират с психолог често не е лесно. Може би,  когато пораснем, ние хората си мислим, че би трябвало да можем да решаваме всеки наш проблем или трудност сами, а търсенето на психологическа помощ би означавало, че нещо „не е наред“ с нас. Дори и пораснали, ние продължаваме да сме просто хора и е добре да не забравяме, че няма  човек, който да знае или да може всичко. 

Психологът е човек, който може да ни  помогне  да опознаем по-добре себе си, своите мисли и  емоции, защо постъпваме по този или по друг начин, да ни помогне да открием по-работещи поведения за себе си...Психологът не поставя диагноза и не съди.  Знае, че за всяко поведение има  определена причина и може да помогне тя да бъде открита. А когато  признаем пред себе си, че вероятно имаме проблем, ние вече сме направили първата крачка към неговото разрешаване! 

Очаквам Ви, ще се справим заедно!